Pravé kojotí placičky s jablky

Přijít na recept pravých kojotích placiček s nastrouhanými jablky trvalo dlouho, asi rok. Začala jsem chapatim, následně kombinovala mouku s mlékem, vejci, droždím, práškem do pečiva a nebo to nechala jen tak. Tak dva roky jsem pekla placičky tak obden, což je slušných nejméně čtyři sta pokusů a teď je připravuji tak jednou, dvakrát týdně, když dojde pečivo a zbyde mouka. Suma sumárum šest set jídel a Kojot se jich stále nemůže nabažit.

Potřebujete:

mouku

mléko

vejce

nastrouhaná oloupaná jablka

sůl

cukr

moučkový cukr na obalení

droždí

olej na smažení

 

Nejprve si připravíte misku, do níž smícháte suroviny tak, aby těsto napůl teklo. Mléko bude vlahé, aby droždí dobře kynulo, a to smícháme s moukou, trochou soli, tak lžící cukru – podle objemu těsta, vejcem či dvěma a tak třetinkou droždí, které rozdrobíme dovnitř. Výsledkem je lehce teplé vazké těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout. Po vykynutí dovnitř rovnou nastrouháme příslušný počet jablíček a smažíme na střední teplotě dokud to celé neusmažíme. Na jednu pánvičku liji tak čtyři placičky, aby měly komorní velikost a dobře se to obalovalo v cukru.

Dobrou chuť!

7 komentářů u „Pravé kojotí placičky s jablky“

  1. wefka si to zradlo pro wefky udelat skusi a poreferuje..

  2. Nemužeš napsat ale aspoň priblizne mnozstvi, tak na 10 placek? A jabka se davaj do toho rovnomerne ci az dovnitr jako nadivka, wef?

  3. Wewi, já nevím. Já to tam prostě práskám od oka. Jablka se nastrouhají dovnitř těsta, žádné sázení dovnitř, to nejde. To není tvrdé těsto. Je vláčné, jako těsto na lívance. Liješ to na pánev i s jablky.

  4. Já moc wewersky rád jablka v těstíčku, ale v kuchařce je jen návod že to nechápu, navíc s jakýmsi listovým těstem (má je z roku 1966) a si pamatuji jak sem to hlodal že to bylo normální těsto. A návody na netu si odporují..nemáš nějaký?

  5. Wewi, já bych to asi z hlavy udělala tak, že bych udělala těstíčko – mouku s vodou, asi trochu soli a trochu cukru tak, aby to byla taková patlavá kaše a na kousky nakrájená jablka bych v tom omočila a to smažila. Ale chápu Tě, já odjakživa vařím "přiměřeně" a od oka, žádné jídlo není stejné. Bez jakési odvahy a chutě k dobrodružství se prostě asi dobře nenajíš 🙂

  6. Jablka v těstíčku se obalují v těstu jako na palačinky ;)vajicko, hladkou mouku, spetku soli, doredit mlekem na "tak akorat" 😀 (omlouvam se, taky varim od oka, ale urcite na netu najdes milion receptu i s davkovanim ;))

  7. 2Sitaaar:Máš samozřejmě pravdu, asi mi to zrovna nemyslelo, ale je to těsto jako na ty mé kojotí placičky.

Komentáře nejsou povoleny.